Apasă tasta Enter

Dorintele seniorilor

Centrul Comunitar Ghencea

Chiriachița Dănăcică – Vrea sa fie sănătoasă. Și-ar dori un bilet la concertul lui Julio Iglesias (20 mai, Sala Palatului).

Dumitru Ispas – Își dorește sănătate și compania cuiva, un suflet romantic. Scrie poezii, vrea sa le spună oamenilor. Și-ar dori să vadă mănăstirile din Moldova (Sucevița, Voroneț, Putna).

Ioana Petre – „Doamna căreia îi tremură mâinile” visează să meargă la mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, în Grecia, sau la mormântul Părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop. Și-ar mai dori să meargă la Techirghiol.

Maria Dumitru Rotaru – Își dorește să nu fie singură, singurătatea e grea. Și-ar dori să facă excursii cu seniorii din Centru. Ar vrea o măsuță joasă, micuță, rotundă de sufragerie și doi tabureți rotunzi pentru măsuță. Și-ar mai dori o pereche nouă de sandale, mărimea 37.

Rodica Sprânceană – Și-ar dori un gherghef pentru goblenuri mai bun, pentru a-i putea ajuta pe cei trei nepoti. Ar avea nevoie de o mașină de spalat, pentru că spală rufele la mână. Un pat nou în apartamentul în care locuiește cu cei trei nepoți este mai mult decât o dorință. La o mână de var proaspăt pe pereții prăfuiți se gândește ca la un vis greu de împlinit.

 

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual

Elisabeta Oancea – Are nevoie de alimente, să-i fie aduse acasă, pentru că se deplasează cu ajutorul unui cadru; și-ar mai dori un frigider mai nou, cel pe care îl are fiind vechi și consumă mult. Și un aspirator, dacă s-ar putea, să mai aspire vecina prin casă, când vine la ea.

Eugenia Macra – Își dorește ca fiul ei să fie sănătos. Doamna Macra ar avea nevoie de-un frigider economic, cel de-acum fiind vechi și ruginit. Vara este f. cald în apartamentul ei, așa ca ar ajuta-o un aparat de aer condiționat, cât mai economic.

Georgeta Cădu – Și-ar dori un televizor, cel pe care-l are este vechi și nu mai funcționează bine.  În casă face curat cu mătura, nu are aspirator.  Își dorește să ajungă la munte, iar cititul o ajută sa uite de suferințe. Cărțile preferate sunt cele scrise de Alexandre Dumas (Regina Margot etc.), Karl May (Winnetou și Old Surehand) și, în general, romanele de aventură. 

Lucian Panaitescu – Și-ar dori o sursă de încălzire pe timp de iarnă, care să nu consume mult. Când e frig, se încălzește la un calorifer electric și un reșou. În tinerețe îi plăcea să meargă la munte și își dorește să mai ajungă o dată. 

Paraschiva Dobre – Își dorește să aibă o viață decentă până la final. Și-ar dori o canapea mai confortabilă, patul pe care-l are e vechi și îi e greu sa se mai odihnească. Ar vrea, dacă se poate, o mașină de spălat cu încărcare verticală (spațiul în care locuiește e mic), dânsa spălând rufele de mână. Îi este greu să mai folosească aragazul, ar ajuta-o un cuptor cu microunde.

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.