Dorintele seniorilor

Centrul Comunitar Ghencea

Chiriachița Dănăcică – Vrea sa fie sănătoasă. Și-ar dori un bilet la concertul lui Julio Iglesias (20 mai, Sala Palatului).

Dumitru Ispas – Își dorește sănătate și compania cuiva, un suflet romantic. Scrie poezii, vrea sa le spună oamenilor. Și-ar dori să vadă mănăstirile din Moldova (Sucevița, Voroneț, Putna).

Ioana PetreDoamna căreia îi tremură mâinile” visează să meargă la mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, în Grecia, sau la mormântul Părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop. Și-ar mai dori să meargă la Techirghiol.

Maria Dumitru Rotaru – Își dorește să nu fie singură, singurătatea e grea. Și-ar dori să facă excursii cu seniorii din Centru. Ar vrea o măsuță joasă, micuță, rotundă de sufragerie și doi tabureți rotunzi pentru măsuță. Și-ar mai dori o pereche nouă de sandale, mărimea 37.

Rodica Sprânceană – Și-ar dori un gherghef pentru goblenuri mai bun, pentru a-i putea ajuta pe cei trei nepoti. Ar avea nevoie de o mașină de spalat, pentru că spală rufele la mână. Un pat nou în apartamentul în care locuiește cu cei trei nepoți este mai mult decât o dorință. La o mână de var proaspăt pe pereții prăfuiți se gândește ca la un vis greu de împlinit.

 

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual

Elisabeta Oancea – Are nevoie de alimente, să-i fie aduse acasă, pentru că se deplasează cu ajutorul unui cadru; și-ar mai dori un frigider mai nou, cel pe care îl are fiind vechi și consumă mult. Și un aspirator, dacă s-ar putea, să mai aspire vecina prin casă, când vine la ea.

Eugenia MacraÎși dorește ca fiul ei să fie sănătos. Doamna Macra ar avea nevoie de-un frigider economic, cel de-acum fiind vechi și ruginit. Vara este f. cald în apartamentul ei, așa ca ar ajuta-o un aparat de aer condiționat, cât mai economic.

Georgeta Cădu – Și-ar dori un televizor, cel pe care-l are este vechi și nu mai funcționează bine.  În casă face curat cu mătura, nu are aspirator.  Își dorește să ajungă la munte, iar cititul o ajută sa uite de suferințe. Cărțile preferate sunt cele scrise de Alexandre Dumas (Regina Margot etc.), Karl May (Winnetou și Old Surehand) și, în general, romanele de aventură. 

Lucian Panaitescu – Și-ar dori o sursă de încălzire pe timp de iarnă, care să nu consume mult. Când e frig, se încălzește la un calorifer electric și un reșou. În tinerețe îi plăcea să meargă la munte și își dorește să mai ajungă o dată. 

Paraschiva Dobre – Își dorește să aibă o viață decentă până la final. Și-ar dori o canapea mai confortabilă, patul pe care-l are e vechi și îi e greu sa se mai odihnească. Ar vrea, dacă se poate, o mașină de spălat cu încărcare verticală (spațiul în care locuiește e mic), dânsa spălând rufele de mână. Îi este greu să mai folosească aragazul, ar ajuta-o un cuptor cu microunde.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe,
sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.